Noterat Noteringar om det ena och andra

February 21, 2016

Välja rätt

Filed under: Natur — noterat @ 4:43 pm

Om du är en person som gillar att jaga så vet du att det är viktigt att ha rätt saker med sig. Bra är att investera i kikarsikten samt åtminstone en riktigt bra jaktkniv. När det gäller jaktknivar så finns det idag en mängd olika sorter att välja mellan. Vad skiljer då en bra kniv från mängden? Du bör först och främst fundera på vad du ska använda din jaktkniv till så att du har något att utgå från. Sedan finns det ett visst antal principer som är grundläggande för jaktknivar. För att det ska vara en bra kniv så bör knivbladet vara minst 10 cm och den ska ha ett skaft som är rejält och ger ett bra grepp. Handtaget på kniven bör även prestera under alla typer av förhållanden, även de som inte är optimala, som extrem kyla eller om det är täckt av blod eller annat.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress