Noterat Noteringar om det ena och andra

February 28, 2009

Accepterat

Filed under: Övrigt — noterat @ 7:06 am

Toleransen ökar i samhället vad som kan vara acceptabelt eller inte.
Att använda förklenande uttryck av folk som har en annan härstamning än från Sverige accepteras inte mer. Där har toleransen både ökat och minskat. Minskat på det sättet att man inte bör smäda folk som har ett ursprung i andra länder.
Men det ger som följd att toleransen just ökar i det fallet. Att man skall ta till sig de som kommer utifrån och se vilka möjligheter som finns, inte svårigheter. Alltså helt enkelt se saker ut ett konstruktivt perspektiv.

Andra saker där toleransen har ökat är synen på sex och då att köpa olika tillbehör som kan skapa en krydda i livet. Att besöka en sexshop eller handla i en på nätet är numera inte alls lika skamfullt som det var för i tiden.
Med andra ord utvecklingen verkar gå mot ett tolerantare samhälle. Även om vägen dit ser ut att vara lång ibland.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress